Schooljaar 2021-2022 - update 30/09/2021

 

 

 

Beste ouder,

Recent besliste onderwijs Vlaanderen om een aantal wijzigingen door te voeren betreffende de geldende coronamaatregelen. KBO besliste om deze maatregelen toe te passen in alle scholen.

1. Voor leerlingen in het basisonderwijs gelden de volgende regels voor testen en quarantaine:

  • Bij een hoog risicocontact op school moeten ze een (kindvriendelijke) PCR-test afleggen op dag 1 en dag 7. Als het resultaat op dag 1 negatief is, hoeven zij niet meer in quarantaine te blijven.

  • Bij 2 of meer besmettingen binnen een periode van 1 week in een klas – en waarbij de transmissie hoogstwaarschijnlijk in de klas heeft plaatsgevonden – wordt de volledige groep beschouwd als hoog risicocontact (clusterbesmetting). De groep wordt getest op dag 1 en dag 7. Bij een negatief testresultaat op dag 1, mogen de leerlingen in kwestie meteen uit quarantaine.

2. Mondmaskerplicht

  • Onderwijs Vlaanderen volgt de regels die vanaf 1 oktober in de brede maatschappij gelden. Dat betekent dat het personeel op onze scholen geen mondmasker meer moet dragen. Het staat hen echter vrij het toch te dragen. Het is ook raadzaam nog steeds afstand te bewaren.

  • Enkel bij oudercontacten blijft het mondmasker nog verplicht.

  • De andere voorzorgsmaatregelen zoals ventilatie, verluchting en handhygiëne blijven essentieel als verdedigingslinie om besmetting te voorkomen.

  • Extra maatregelen kunnen nog altijd worden opgelegd indien de plaatselijke situatie dit vereist.

  • Onderwijs Vlaanderen adviseert om de aanwezigheid van de ouders tijdens de lesuren zoveel mogelijk te vermijden.

Het doel van KBO is en blijft het openhouden van onze scholen en de kinderen maximaal op school te hebben. Dit is ons in het verleden, dankzij uw medewerking, gelukt. Daarom durven wij u opnieuw vragen mee de schouders te zetten onder het project om dit schooljaar zo veilig als mogelijk te laten verlopen.

Alvast hartelijk dank.

Hebt u nog vragen? Dan kan u zoals steeds terecht bij de directeur van de school.

Namens het schoolbestuur